Antalia, kryeqyteti i turizmit të Turqisë

02_ANTALYA_VOT_LOGOLUMe malet e gjelbëruara, bregdet të pastër, klimë të ngrohtë gjatë pjesës më të madhe të vitit, Antalia është njëra prej qendrave më tërheqëse turistike në botë. Për dashamirësit e stinës verore, Antalia është më e preferuara si destinacion turistik dhe një vend që me 300 ditë me diellë brenda vitit tërheq më së shumti turist. Në Turqi ndodhen 397 plazhe që mbajnë "flamurin e kaltër" për cilësi ndërsa në mesin e tyre 197 janë në Antalia.