Ani, qytet antiko-mesjetar i 5 perandorive

Qyteti antik i Anit ka qenë një pikëtakim dhe udhëkryq i historisë për kulturat gjeorgjiane, armene, bizantine, selxhuke dhe osmane. Vizitorët që kalojnë përmes mureve të Anit, përshëndeten nga një pamje panoramike e rrënojave që shtrihen në 3 shekuj dhe 5 perandori. Ai është përfshirë në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s në vitin 2016.