Piloti luftarak turk bëri fluturimin e parë me F-35

Shtatmadhoria turke ka njoftuar përmes një komunikate me shkrim se në kuadër të trajnimit që vazhdon në bazën ajrore amerikane Luke në Arizona të ShBA-së piloti turk ka realizuar fluturimin e parë me avionin F-35. Turqia synon të blejë gradualisht 100 copë avionë F-35 të gjeneratës së pestë F-35 Lightining II. Gjenerata e re “F-35”, një avion reaktiv i pakapshëm nga radarët dhe 4 herë më efektiv sesa pararendësit e tij “F-16” e “F-18”, konsiderohet si avioni sulmues i 40 viteve të ardhshme dhe është projekt i përbashkët i 9 shteteve, përfshi Turqinë.