Muzeu i Luvrit në Abu-Dabi

Muzeu i Luvrit në Abu-Dabi të Emirateve të Bashkuara Arabe, projektuar nga arkitekti francez, Jean Nouvel, do të hapë dyert më datë 11 nëntor, plot një dekadë pas fillimit të projektit. Projekti ka lindur nga një marrëveshje ndërqeveritare, që është nënshkruar në vitin 2007 mes Parisit dhe Abu-Dabit.