Ekspozita e Nasuh Matrakçiut në Austri

Ekspozita “Gjeniu i Shekullit të 16-të Nasuh Matrakçi” ku AA është partneri global i komunikimit, u hap në Vjenë, kryeqytetin e Austrisë. Nasuh Matrakçiu ishte një shkencëtar i mirëfilltë. Edhe pse njihet gjerësisht si mjeshtër i lojës së quajtur “Matrak", një lloj sporti i shumë i ngjashëm me skermën, gjenia e tij buronte nga aftësi të tjera dhe shpirti i tij artistik. Në ekspozitë janë të paraqitura punimet në miniaturë të Matrakçiut ku përshkruhen fushatat ushtarake të Sulltan Sulejmanit të ndërmarra në lindje.Avusturya da matrakçı nasuh sergisi. 
AA'nın global iletişim ortağı olduğu "16. Yüzyıl Dahisi Matrakçı Nasuh" sergisi, Avusturya'nın başkenti Viyana'da sanatseverlerle buluştu.


Fjalët Kyçe: