Vendet më të lumtura në botë

Kombet e Bashkuara (OKB) kanë publikuar raportin mbi lumturinë në botë për vitin 2017. Në OKB lumturia po fiton gjithnjë e më shumë terren duke u parë si mjeti më i mirë për të matur progresin social dhe politikat publike globale.

Vendet më të lumtura janë:

1-Norvegji

2-Danimarkë

3-Islandë

4-Zvicër

5-Finlandë

6-Holandë

7-Kanada

8-Zelanda e Re

9-Australi

10-Suedi