Ndotja e ajrit në nivel të rrezikshëm në zonat qendrore dhe veriore të Kinës

Autoritetet shëndetësore kineze njoftuan të enjten se ndotja e ajrit në 8 provinca të vendit, përfshi këtu edhe Pekinin, ka arritur një nivel të rrezikshëm, plot 32 herë më të lartë sesa “pragu i shëndetshëm” i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH).


Fjalët Kyçe: ndotja e ajrit , Pekin , Kinë , OBSH