Japonia goditet nga tajfuni më i dhunshëm i 25 viteteve të fundit

Një tajfun i fuqishëm, i konsideruar si më i dhunshmi që ka goditur Japoninë në 25 vitet e fundit, shkaktoi vdekjen e të paktën 11 personave në perëndim të arkipelagut. Zyrtarët njoftojnë se mbi 300 të tjerë janë plagosur gjatë kalimit të ciklonit tropikal “Jebi”, që është shoqëruar me përmbytje dhe erëra të fuqishme që arrinin deri në 220 km/orë.


Fjalët Kyçe: Japoni , Jebi , ciklon tropikal , tajfun