Bratislava, udhëkryqi i Evropës Qendrore

I ndërtuar buzë Lumit të Danubit, kryeqyteti i Sllovakisë, Bratislava vazhdon të thithë turistë të shumë duke përfituar edhe nga avantazhi që i jep afërsia me qytetet e tjera të mëdha të Evropës Qendrore, siç janë: Vjena, Praga dhe Budapesti.