Kriza e emigrantëve - BE-ja vendos roje speciale në kufij

Bashkimi Evropian po i jep rëndësi sigurisë kufitare në përpjekje për të përballuar krizën e refugjatëve. BE-ja ka ngritur në rend të ditës vendosjen e “rojeve kufitare” të veçanta për të mbrojtur kufijtë e saj. KE-ja përgatiti planet për mbrojtjen e kufijve, sipas të cilit, në kufijtë e BE-së do të vendosen 1 mijë e 500 roje speciale kufitare. Në këtë mënyrë, Komisioni do të mund të ndërhyjë me shpejtësi në rast emergjence në kufijtë e vendeve anëtare dhe nuk do t’i duhet të presë as miratimin e tyre.

Fjalët Kyçe: