Haxhilerët e Qerbelasë

Ndërkohë që mijëra myslimanë shii parakalonin në drejtim të Qerbelasë, forcat irakiane të sigurisë shtuan masat e sigurisë. Ky haxh i shiive daton që nga shekulli i 7-të me martirizimin e Hz. Husejnit dhe është pjesë e ceremonisë përkujtimore ndaj tij. Parakalimi, i cili njihet edhe me emrin Arbain, është njëra prej organizimeve më të mëdha dhe më të rregullta në botë.


Fjalët Kyçe: shii , haxhilerët , Qerbela , Irak , Hz.Husejni , Arbain