Greva e përgjithshme në Francë

Shumë grupe profesionale kanë shprehur gatishmëri për të shkuar në grevë të përgjithshme si reagim ndaj reformave dhe masave të qeverisë për shtrëngimin e rripit në Francë. Konfederata e Përgjithshme e Punës (CGT), një prej sindikatave më të mëdha të vendit, me mbështetjen edhe të shumë sindikatave të tjera, bëri thirrje për grevë dhe protesta në të gjithë vendin me sloganin "Bashkimi i përpjekjeve".