Forcat irakiane shpëtojnë manastirin krishter

Forcat irakiane kanë çliruar nga organizata terroriste DAESH, manastirin krishter në afërsi të qytetit Mosull. Ky manastir i mbetur nga shekulli i 4-t për dy vjet ndodhej në duart e DAESH-it. Terroristët me qëllim të shkatërrimit të mbetjeve historike dhe qytetare të të krishterëve të rajonit kanë djegur kolekcionin e librave fetare, kanë fshirë duke i gërryer mbishkrimet dhe kanë dëmtuar skulpturat e Shën Marisë dhe të shenjtorit të manastirt. 


Fjalët Kyçe: manastir , Mosul , krishter , Irak , DAESH