Turqia vazhdon të ndihmojë ushtrinë e Gjeorgjisë për modernizim

Në kuadër të Marrëveshjeve të Bashkëpunimit Financiar Ushtarak të nënshkruara midis Turqisë dhe Gjeorgjisë, Ministria e Mbrojtjes Kombëtare i dhuroi Ministrisë së Mbrojtjes së Gjeorgjisë automjete shërbimi dhe pajisje teknike.

1770046
Turqia vazhdon të ndihmojë ushtrinë e Gjeorgjisë për modernizim

Në kuadër të Marrëveshjeve të Bashkëpunimit Financiar Ushtarak të nënshkruara midis Turqisë dhe Gjeorgjisë, Ministria e Mbrojtjes Kombëtare i dhuroi Ministrisë së Mbrojtjes së Gjeorgjisë automjete shërbimi dhe pajisje teknike.

Në ceremoninë e mbajtur në kazermën ushtarake Orkhevi pranë kryeqytetit Tbilisi, u dhuruan 11 automjete me nga dy kabina të mbyllura, 2 automjete me dy kabina, 2 traktorë, 18 komplete mirëmbajtjeje dhe 2 korrëse bari.

Në ceremoni morën pjesë ministri i Mbrojtjes së Gjeorgjisë, Juansher Burçuladze, ambasadorja e Turqisë në Tbilisi, Fatma Ceren Yazgan, atasheu ushtarak i Ambasadës së Turqisë në Tbilisi, kolonel Burak Altiner dhe zyrtarë të tjerë.

Ministri Burçuladze deklaroi se me ambasadoren Yazgan kanë ekzaminuar automjetet dhe pajisjet e dhuruara nga Turqia dhe tha: "Turqia po merr pjesë shumë aktive në forcimin e forcave tona të mbrojtjes".

Duke vënë në dukje se automjetet dhe pajisjet e dorëzuara në kuadër të marrëveshjeve do të rrisin mobilizimin inxhinierik dhe mundësitë e ushtrisë gjeorgjiane, Burçuladze tha: "Siç mund ta shihni, kemi marrë pajisje të ndryshme teknike. Ne do t'i përdorim ato në Batalionin e Inxhinierisë Ushtarake."

Ambasadorja e Turqisë në Tbilisi, Fatma Ceren Yazgan tha se si Turqi ata mbështesin integritetin territorial dhe sovranitetin e Gjeorgjisë, dhe shtoi: "Turqia është një fqinj i Gjeorgjisë, anëtar i NATO-s. Ne mbështesim integritetin territorial dhe sovranitetin e Gjeorgjisë."

Ministria e Mbrojtjes Kombëtare i dorëzoi Gjeorgjisë 4 automjete të shërbimit teknik në 19 korrik 2021, distanca lazer dhe një grup pajisjesh inxhinierike më 24 janar 2021, 35 autobusë BMC Neocity 8,5 metra me naftë, 12 automjete të blinduara ndërtimi dhe një seri inxhinierike dhe pajisje te ndryshme pajisje me 27 dhjetor 2020.Lajme të ngjashme