Vitin e kaluar në Turqi kanë lindur 1 milion e 47 mijë e 975 foshnja

Sipas informacioneve të marra nga Drejtoria e Përgjithshme e Popullsisë dhe Shtetësisë në Ministrinë e Brendshme, ndër emrat më të preferuar 7 mijë e 134 për djemtë ishin Jusuf, 6 mijë e 304 Alparslan dhe 5 mijë e 777 Miraç.

1766953
Vitin e kaluar në Turqi kanë lindur 1 milion e 47 mijë e 975 foshnja

Sipas informacioneve të marra nga Drejtoria e Përgjithshme e Popullsisë dhe Shtetësisë në Ministrinë e Brendshme, ndër emrat më të preferuar 7 mijë e 134 për djemtë ishin Jusuf, 6 mijë e 304 Alparslan dhe 5 mijë e 777 Miraç.

Këta emra u pasuan përkatësisht nga Omer Asaf, Eymen, Goktug, Omer, Mustafa, Aras dhe Ali Asaf.

Zeynep zuri vendin e parë në mesin e emrave të vendosur për vajzat.

Vitin e kaluar emri Zeynep iu dha 10 mijë e 130 foshnjave.

Gjithashtu, 6 mijë e 546 foshnja janë quajtur Elif dhe 6 mijë e 496 foshnja janë quajtur Asel.

Emra të tjerë për vajzat ishin Asya, Defne, Azra, Nehir, Zumra, Eylul dhe Ecrin.


Fjalët Kyçe: #popullsia turke , #foshnja

Lajme të ngjashme