Turqia fillon një fushatë të re ndihmash humanitare për popullin afgan

Vendimi për fillimin e një fushate ndihme nën koordinimin e Departamentit për Menaxhimin e Fatkeqësive dhe Situatave Emergjente (AFAD), është publikuar në Fletoren Zyrtare.

1766595
Turqia fillon një fushatë të re ndihmash humanitare për popullin afgan

Turqia zgjat edhe një herë dorën e ndihmës për Afganistanin.

Vendimi për fillimin e një fushate ndihme nën koordinimin e Departamentit për Menaxhimin e Fatkeqësive dhe Situatave Emergjente (AFAD), është publikuar në Fletoren Zyrtare.

Ka filluar një fushatë ndihme për të mbështetur popullatën civile që ka nevojë për ndihmë humanitare për shkak të urisë dhe kushteve të ftohta të dimrit dhe për të plotësuar nevojat e tyre elementare humanitare.

Në kuadër të fushatës do të hapen llogari në bankat publike dhe/ose private nga Kryesia e AFAD-it për të transferuar ndihmat e mbledhura nga prefekturat, bashkitë, institucionet dhe organizatat e tjera publike, si dhe për të bërë donacione të drejtpërdrejta nga persona realë dhe juridikë.  

Donacionet e bëra dhe që do të bëhen në llogaritë e hapura pranë bankave publike dhe/ose private që nga data 20 janar do të konsiderohen gjithashtu në kuadër të fushatës së ndihmës humanitare.

Dispozitat e vendimit do të zbatohen nga Kryetari i Departamentit për Menaxhimin e Fatkeqësive dhe Situatave Emergjente.

 Lajme të ngjashme