Presidenti Erdogan përgëzon të rinjtë për satelitin e parë celular të Turqisë

Presidenti Recep Tayyip Erdogan ka postuar në rrjetet sociale lajmin për lëshimin e satelitit të parë celular të Turqisë, "Grizu-263A".

1762540
Presidenti Erdogan përgëzon të rinjtë për satelitin e parë celular të Turqisë

Presidenti Recep Tayyip Erdogan ka postuar në rrjetet sociale lajmin për lëshimin e satelitit të parë celular të Turqisë, "Grizu-263A".

Presidenti Erdogan postoi në llogarinë e tij në Twitter se mini sateliti “Grizu-263A” i zhvilluar nga të rinjtë, të cilët dolën të parët në fushën e modelit satelitor në konkursin TEKNOFEST 2019, u lëshua dje në hapësirë nga “SpaceX”.

“Përgëzoj të rinjtë tanë, mësuesit dhe institucionet mbështetëse që kanë arritur të marrin pjesë në këtë projekt për herë të parë nga Turqia”, shkruan Presidenti Erdogan në postimin e tij.

 


Lajme të ngjashme