“Paqja dhe stabiliteti në Ballkan është shumë i rëndësishëm si për rajonin ashtu edhe për Evropën”

Mustafa Sentop, Kryetari i Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë , tha se paqja dhe stabiliteti i përhershëm në Ballkan është shumë i rëndësishëm jo vetëm për vendet ballkanike, por edhe për paqen evropiane dhe botërore.

1751227
“Paqja dhe stabiliteti në Ballkan është shumë i rëndësishëm si për rajonin ashtu edhe për Evropën”

Mustafa Sentop, Kryetari i Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë , tha se paqja dhe stabiliteti i përhershëm në Ballkan është shumë i rëndësishëm jo vetëm për vendet ballkanike, por edhe për paqen evropiane dhe botërore.

Kryeparlamentari Sentop u takua me kryetarin e Asamblesë Kombëtare Serbe Ivica Daçiq.

Sentop dhe Daçiq mbajtën një konferencë të përbashkët për shtyp pas takimit të tyre në Asamblenë Kombëtare të Serbisë.

Duke u shprehur se marrëdhëniet mes dy vendeve po përjetojnë periudhën më të mirë në historinë e tyre, Şentop tha: “Marrëdhëniet mes dy vendeve, veçanërisht sot, mund të shërbejnë si shembull.”

Sentop u shpreh se si kryetarë të parlamenteve dhe komisionet përkatëse duan t'i shtojnë edhe më shumë vizitat e ndërsjella.

"Kjo është gjithashtu e rëndësishme për sa i përket kontakteve të popujve të dy vendeve me njëri-tjetrin. Ne tashmë po ndërtojmë marrëdhëniet tona mbi të", tha ai.

Duke vënë në dukje se kjo shihet edhe nga fluturimet ndërmjet dy vendeve, Sentop tha se fluturimet direkte ndërmjet Ankarasë dhe Beogradit do të fillojnë nesër, ndërsa shtoi se numri i fluturimeve të tjera mund të rritet sipas kërkesës.

Sentop vuri në dukje rëndësinë e paqes rajonale me këto fjalë: "Ne mendojmë se paqja dhe stabiliteti i përhershëm në Ballkan është shumë i rëndësishëm jo vetëm në aspektin e vendeve ballkanike, por edhe në aspektin e paqes evropiane dhe botërore. Marrëdhëniet midis Serbisë dhe Turqisë kontribuojnë shumë në paqen dhe stabilitetin. Në këtë aspekt, ne kemi treguar edhe një herë përkushtimin tonë për përmirësimin e marrëdhënieve qeveritare dhe parlamentare.”

Kryetari i parlamentit serb Ivica Daçiq tha se është thelbësore që Turqia të marrë rolin e saj "stabilizues" në Ballkan.

Duke vënë në dukje rëndësinë e nismës që qytetarët e të dy vendeve të udhëtojnë pa pasaporta, Daçiq tha se hapa të tillë do të përmirësojnë më tej marrëdhëniet midis vendeve.Lajme të ngjashme