Ministria turke e Mbrojtjes publikon pamje nga misioni “NEXUS ACE”

Në llogarinë e saj në median sociale Ministria e Mbrojtjes Kombëtare (MSB) ka postuar pamje nga misioni “NEXUS ACE”, që e realizon me avionë luftarakë të Komandës së Forcave Ajrore.

1744847
Ministria turke e Mbrojtjes publikon pamje nga misioni “NEXUS ACE”

Në llogarinë e saj në median sociale Ministria e Mbrojtjes Kombëtare (MSB) ka postuar pamje nga misioni “NEXUS ACE”, që e realizon me avionë luftarakë të Komandës së Forcave Ajrore.

Në videon e postuar shfaqen imazhe të avionëve në pistë dhe ajër.

“NEXUS ACE është një trajnim i nivelit taktik që ne e zhvillojmë me avionët tanë luftarakë. Ushtrimet fluturuese planifikohen sipas procedurave të NATO-s dhe gjatë misionit bëhen fluturime duke përdorur si Hapësirën Ajrore Turke, ashtu edhe hapësirat ajrore ndërkombëtare në Egje, Mesdhe dhe Detin e Zi”,- thuhet në njoftimin e Ministrisë që shoqëron postimin.Lajme të ngjashme