Turqia dënon sulmin ndaj Xhamisë së Madhe në Larnaka të Qipros greke

Turqia ka dënuar me forcë sulmin që ka ndodhur kundër Xhamisë së Madhe në Larnaka të Administratës Grekoqipriote.

1743347
Turqia dënon sulmin ndaj Xhamisë së Madhe në Larnaka të Qipros greke

Ne dënojmë fuqishëm sulmin me zjarrvënie kundër Xhamisë së Madhe në Larnaka të Administratës Grekqipriote në Qipron e Jugut,- thuhet në komunikatën me shkrim të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Turqisë.

Si një shembull i islamofobisë kohët e fundit të, ky sulm dhe akte të ngjashme jo vetëm që marrin në shënjestër myslimanët, por gjithashtu kërcënojnë vlerat e përbashkëta të njerëzimit dhe tregojnë se sa larg janë qarqe të caktuara nga të kuptuarit e bashkëjetesës paqësore,- përfundon komunikata.Lajme të ngjashme