Altun: Turqia dhe EBA janë të përkushtuara për të forcuar marrëdhëniet ekonomike

Drejtori i Drejtorisë së Komunikimeve të Presidencës Fahrettin Altun tha se Turqia dhe Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA) janë të përkushtuara për të forcuar lidhjet ekonomike dypalëshe dhe për të përfituar nga mundësitë e bashkëpunimit rajonal.

1738532
Altun: Turqia dhe EBA janë të përkushtuara për të forcuar marrëdhëniet ekonomike

Drejtori i Drejtorisë së Komunikimeve të Presidencës Fahrettin Altun tha se Turqia dhe Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA) janë të përkushtuara për të forcuar lidhjet ekonomike dypalëshe dhe për të përfituar nga mundësitë e bashkëpunimit rajonal.

Altun postoi në llogarinë e tij në rrjetet sociale në lidhje me takimin e Presidentit Recep Tayyip Erdogan me Princin e Kurorës së Abu-Dabit, Sheikh Mohammed bin Zayid Al Nahyan.

"Kjo vizitë ishte një vizitë e rëndësishme, e cila dëshmoi përpjekjet e shtetit tonë për të vendosur paqen dhe stabilitetin rajonal", tha Altun, duke shtuar se marrëveshjet dypalëshe për tregtinë, energjinë dhe mjedisin do të përmirësonin lidhjet ekonomike.

Duke theksuar se shpresojnë se marrëveshjet do të çojnë përpara qëllimin e shumë nevojshëm të bashkëpunimit, Altun tha: "Turqia do të jetë gjithmonë një forcë e rëndësishme për stabilitetin dhe paqen në rajon. Marrëveshjet midis kompanive private, si dhe marrëveshjet e investimeve midis shkëmbimeve tona dhe menaxhimit të porteve, do të forcojnë profilin tonë ekonomik. Zhvillimi i marrëdhënieve tregtare në vitet e ardhshme do të jetë prioritet ynë më i madh. Turqia dhe Emiratet e Bashkuara Arabe janë të përkushtuara për të forcuar lidhjet ekonomike dypalëshe dhe për të përfituar nga mundësitë e bashkëpunimit rajonal. Ne besojmë se ky do të jetë fillimi i një epoke të re të stabilitetit rajonal në marrëdhëniet Turqi-Vendet e Gjirit."Lajme të ngjashme