Rritet interesi i turistëve sllovakë për qytetin turistik të Muglas

Mikulas Milko, pronar i “Hydro Tur”, një nga operatorët turistikë më të mëdhenj në Sllovaki, erdhi në nënprefekturën Dalaman të rrethit Mugla me 8 transmetues televizivë dhe 180 agjenci.

1738175
Rritet interesi i turistëve sllovakë për qytetin turistik të Muglas

Mikulas Milko, pronar i “Hydro Tur”, një nga operatorët turistikë më të mëdhenj në Sllovaki, erdhi në nënprefekturën Dalaman të rrethit Mugla me 8 transmetues televizivë dhe 180 agjenci.

Operatori sllovak i turizmit Milko tha se masat e epidemisë së llojit të ri të koronavirusit (Kovid-19) janë zbatuar shumë mirë në Turqi.

Ai theksoi se nuk kanë asnjë dyshim për cilësinë e Turqisë.

“Të gjithë hotelierët dhe përfaqësuesit e tjerë të sektorit (turk) e dinë shumë mirë punën e tyre. Ata nuk bënë kompromis për masat pandemike. Mendoj se do të kënaqim klientët tanë në sezonin e ardhshëm. Destinacioni më i njohur në Sllovaki është Turqia. Në Turqi, ata zakonisht vijnë në Antalie dhe rrethinat e saj për pushime. Por për ne, bregdeti i Egjeut të Turqisë është gjithashtu shumë i rëndësishëm. Prandaj kemi avionë për në Izmir. Nga viti i ardhshëm, ne do të kemi filluar një operacion të plotë me charter në Dalaman. Në këtë kuadër, ne jemi këtu me një grup përfaqësuesish të agjencive turistike dhe gazetarëve”, tha Mikulas Milko, pronar i “Hydro Tur”.

Duke theksuar se qëllimi i tyre është të promovojnë këtë rajon dhe të rrisin praninë e tyre në Mugla, Milko tha se besojnë se do ta arrijnë këtë me partnerët e tyre vendas në qytet.

Ali Mursit Yagmur, Kryetari i Unionit të Hotelierëve dhe Turizmit të Dalyanit, tha se rajoni kohët e fundit krahas turistëve britanikë ka tërhequr vëmendjen edhe të turistëve rusë dhe ukrainas.Lajme të ngjashme