Turqi – Filluan operacionet antiterroriste “Eren Dimër-6”

Operacioni “Eren Dimër-6” kundër organizatës separatiste terroriste PKK ka nisur në Tunceli.

1736031
Turqi – Filluan operacionet antiterroriste “Eren Dimër-6”
harekat operasyon.jpg
siginak yasam malzemesi patlayici.jpg

Operacioni “Eren Dimër-6” kundër organizatës separatiste terroriste PKK ka nisur në Tunceli.

Ministria e Brendshme tha se "Operacioni Eren Dimër-6" u nis në Tunceli për të hequr organizatën terroriste PKK nga rendi i ditës së vendit dhe për të neutralizuar terroristët që mendohet se janë strehuar në rajon.

Në deklaratë theksohej se operacionet dimërore të Erenit, që synonin eliminimin e plotë të terrorizmit në vend, vazhduan me sukses në mënyrë “besnike” dhe “vendimtare” me mbështetjen e qytetarëve.

Ministri i Brendshëm, Suleyman Soylu në një prononcim tha: "Forcat tona të çmuara të sigurisë, të cilat po luftojnë ditë e natë për të siguruar që kombi ynë të jetojë i sigurt në vendet tona dhe që po ndjekin terroristët në male dhe zona rurale, filluan operacionin Eren Dimër-6 me 1.060 personel që nga mëngjesi i sotëm. Operacioni do të kryhet në rajonin e Maleve Merca të Tuncelit.”

Ndërkohë, sipas Prefekturës së Tuncelit forcat e sigurisë kryen operacione kundër terroristëve në zonat rurale të Mazgirt dhe rrethit Hozat në kuadër të operacionit Eren-7 Mercan Munzur.

Forcat e sigurisë që kryejnë kontrollet e zonës kanë identifikuar shtatë bunkerë të përdorur nga organizatat terroriste. Gjatë kontrollit në bunkerët e shkatërruar u sekuestruan disa armë, municione, eksplozivë dhe materiale të jetesës.Lajme të ngjashme