Erdogan tha se Ankaraja do të jetë qyteti lokomotivë i 'Revolucionit të Zhvillimit të Gjelbër'

Presidenti Recep Tayyip Erdogan tha se Ankaraja do të jetë qyteti lokomotivë i 'Revolucionit të Zhvillimit të Gjelbër', të cilin ne e kemi vendosur si objektivin e parë dhe më ambicioz të vizionit tonë të vitit 2053.

1726343
Erdogan tha se Ankaraja do të jetë qyteti lokomotivë i 'Revolucionit të Zhvillimit të Gjelbër'

Presidenti Recep Tayyip Erdogan tha se Ankaraja do të jetë qyteti lokomotivë i 'Revolucionit të Zhvillimit të Gjelbër', të cilin ne e kemi vendosur si objektivin e parë dhe më ambicioz të vizionit tonë të vitit 2053.

Erdogan, në fjalimin e tij në ceremoninë e hapjes së Parkut Kombëtar të Qendrës së Kulturës Ataturk (AKM) në kryeqytetin Ankara, deklaroi se në Aeroportin Ataturk të Stambollit do të ngrihet një park kombëtar i denjë për 100-vjetorin e Republikës dhe se tenderi do të mbahet nga fundi i vitit.

Erdogan deklaroi se burimi i 3 miliardë e 157 milionë dollarët që i janë sjellë Turqisë përmes Bankës Botërore dhe vendeve të zhvilluara, do t'i përdorin për projekte miqësore ambientaliste të klimës së gjelbër.

“Kur kalojmë me sukses testin e 2023-ës, nuk njohim më asnjë pengesë, asnjë fuqi (të vdekshme), që mund ta ndalojë Turqinë.Lajme të ngjashme