Turqia fton të gjitha vendet e Këshillit Turk në Platformën e Përbashkët Mediatike Turqi-Azerbajxhan

Drejtori i Drejtorisë së Komunikimeve të Presidencës Fahrettin Altun deklaroi se ata kryesuan takimin e grupit të punës me Zëvendëspresidentin e Azerbajxhanit Hikmet Hadjiyev.

1724023
Turqia fton të gjitha vendet e Këshillit Turk në Platformën e Përbashkët Mediatike Turqi-Azerbajxhan
türk konseyi.jpg

Drejtori i Drejtorisë së Komunikimeve të Presidencës Fahrettin Altun njoftoi se kanë ftuar të gjitha vendet anëtare të Këshillit Turk në Platformën e Përbashkët Mediatike Turqi-Azerbajxhan.

Altun bëri një vlerësim të Platformës së Përbashkët Mediatike Turqi-Azerbajxhan, e cila mbajti takimin e parë dje në Stamboll në Forumin Mediatik të Këshillit Turk të organizuar nga Drejtoria e Komunikimeve të Presidencës.

Altun deklaroi se ata kryesuan takimin e grupit të punës me Zëvendëspresidentin e Azerbajxhanit Hikmet Hadjiyev, dhe tha se ata diskutuan projektet në platformën që mund të zbatoheshin shpejt, dhe gjithashtu formuan një komitet pune në 6 fusha.

Duke përmendur zbatimin e Komisionit Legjislativ dhe Rregullator, i cili është i rëndësishëm për mbijetesën dhe institucionalizimin e platformës, Altun tha: "Nëse e institucionalizojmë saktë këtë mekanizëm, ne besojmë se të gjitha vendet anëtare të Këshillit Turk, respektivisht republikat turke në Azinë Qendrore, mund të kontribuojnë në këtë platformë të përbashkët. Si zoti Hadjiyev ashtu edhe ne e kemi bërë të qartë që në fillim: Kjo është një platformë e përbashkët mediatike midis Turqisë dhe Azerbajxhanit, por ne i ftojmë të gjitha shtetet anëtare të Këshillit Turk ta bëjnë këtë. Ne treguam se cila është fuqia që del nga ky bashkim gjatë fitores në Karabak."

Në mes tjerash Altun shtoi: "Nëse jemi të bashkuar, ne, si bota turke, mund të kundërshtojmë dezinformimin kundër nesh. Ne mund të informojmë me saktësi opinionin publik botëror dhe opinionin tonë publik. Kështu, luftohet një luftë e vërtetë kundër aktorëve që kryejnë sistematikisht kundërshtimin ndaj botës turke dhe vendet tona."

 


Lajme të ngjashme