Fondacioni Maarif do të hapë institucionin e parë arsimor në Sudanin e Jugut

Fondacioni Maarif i Turqisë (TMV) vitin e ardhshëm do të hapë institucionin e parë arsimor në vendin afrikan të Sudanit të Jugut.

1723389
Fondacioni Maarif do të hapë institucionin e parë arsimor në Sudanin e Jugut

Fondacioni Maarif i Turqisë (TMV) vitin e ardhshëm do të hapë institucionin e parë arsimor në vendin afrikan të Sudanit të Jugut.

Ambasadori i Turqisë në Xhuba (Juba), Erdem Mutaf, së bashku me drejtorin e Fondacioni Maarifit përgjegjës për Etiopinë, Levent Sahin, zhvilluan bisedime me Ministrin e Arsimit të Shtetit të Ekuadorit Qendror, Ministrin e Strehimit, Guvernatorin e Shtetit, Ministrin Federal të Arsimit dhe zëvendësministrin e Punëve të Jashtme në lidhje me hapjen e shkollës ndërkombëtare në Sudanin e Jugut.

Në fund të kontakteve, u arrit në konsensus për të nënshkruar Marrëveshjen e Vendit Pritës ndërmjet TMV dhe Sudanit të Jugut.

Shkolla e TMV pritet të jetë në shërbim në Sudanin e Jugut në vitin 2022.

 Lajme të ngjashme