Erdogan për F-35, do të marrim atë që na takon

Presidenti Recep Tayyip Erdogan tha se në një mënyrë ose një tjetër do të marrin 1 miliard e 400 milionë dollarë (që kanë paguar për avionët F-35) nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

1723057
Erdogan për F-35, do të marrim atë që na takon

Presidenti Recep Tayyip Erdogan tha se në një mënyrë ose një tjetër do të marrin 1 miliard e 400 milionë dollarë (që kanë paguar për avionët F-35) nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Në kthimin e tij nga turneu në Afrikë, përkatësisht në Angola, Togo dhe Nigeria, Erdogan bëri vlerësime për gazetarët në aeroplan dhe iu përgjigj pyetjeve në lidhje me agjendën e Turqisë.

Presidenti Erdogan, në lidhje me F-35 tha: "Për momentin, ka bisedime të nivelit të ulët. Por ne do të marrim 1 miliard e 400 milionë dollarët tanë në një mënyrë ose në një tjetër. Ne do të flasim me Biden (Presidenti amerikan Joe) në G20, që do të zhvillohet në Romë (kryeqyteti i Italisë më 30-31 tetor) Ne do të pyesim: "Çfarë po bëjmë, çfarë po ndodh? Ne nuk do të lejojmë asnjë mënyrë që të merren të drejtat e Turqisë."

Kurse pyetjes së një gazetari nëse do të ketë një operacion ndërkufitar në Siri, Erdogan u përgjigj duke thënë: "Aktualisht, operacionet tona po vazhdojnë në pika serioze të ndjeshme të rajonit. Nuk ka absolutisht asnjë kompromis. Ne po vazhdojmë këtë proces në Siri. Deri më tani, nuk e dimë se çfarë qëndrimi do të marrë regjimi, por ne po përpiqemi të bëjmë çdo gjë që është e nevojshme, veçanërisht në Idlib, dhe të kundërpërgjigjemi me të gjitha armët tona të rënda. Nuk mund ta lëmë këtë çështje të marrë rrjedhën e vet”.

Duke vënë në dukje se ata përfunduan me sukses në mënyrë produktive vizitën zyrtare që filluan më 17 tetor si pjesë e turneut në Afrikën Perëndimore, kreu i qeverisë turke tha se deri më tani ata kanë bërë 41 vizita në 30 vende të ndryshme afrikane.

Ai vuri në dukje se vetëm kjo tablo është një tregues konkret i vendosmërisë së Turqisë për të zhvilluar marrëdhëniet e saj me kontinentin afrikan, presidenti Erdogan deklaroi se gjatë vizitës, ai diskutoi në detaje marrëdhëniet dypalëshe dhe çështjet rajonale gjatë takimeve të tij me presidentët e Angolës dhe Togos, Burkina-Faso, Liberisë dhe Nigerisë.

 


Lajme të ngjashme