Ambasadorët e 10 vendeve në Ankara thërriten në Ministrinë e Jashtme

Ambasadorët e 10 vendeve në kryeqytetin Ankara u thirrën në Ministrinë e Punëve të Jashtme për shkak të deklaratave të tyre në lidhje me rastin e biznesmenit Osman Kavala.

1721522
Ambasadorët e 10 vendeve në Ankara thërriten në Ministrinë e Jashtme

Ambasadorët e 10 vendeve në kryeqytetin Ankara u thirrën në Ministrinë e Punëve të Jashtme për shkak të deklaratave të tyre në lidhje me rastin e biznesmenit Osman Kavala.

Sipas burimeve diplomatike, ambasadorët e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA), Gjermanisë, Danimarkës, Finlandës, Francës, Holandës, Suedisë, Kanadasë, Norvegjisë dhe Zelandës së Re në Ankara janë thirrur në Ministri për deklaratat e tyre në lidhje me gjykimin e Osman Kavalas.

Në llogaritë e tyre në mediat sociale, ambasadat kërkuan lirimin e tij, duke thënë se çështja në vazhdim kundër Kavalas kishte minuar demokracinë dhe sundimin e ligjit në Turqi.

 


Lajme të ngjashme