Erdogan zhvillon biseda telefonike me Kryeministrat e Gjeorgjisë dhe Etiopisë

Presidenti Recep Tayyip Erdogan zhvilloi biseda të ndara telefonike me Kryeministrin gjeorgjian Irakli Garibasvili dhe Kryeministrin etiopian Abiy Ahmed.

1683814
Erdogan zhvillon biseda telefonike me Kryeministrat e Gjeorgjisë dhe Etiopisë

Presidenti Recep Tayyip Erdogan zhvilloi biseda të ndara telefonike me Kryeministrin gjeorgjian Irakli Garibasvili dhe Kryeministrin etiopian Abiy Ahmed.

Sipas Drejtorisë së Komunikimeve të Presidencës gjatë bisedës Erdogan-Garibasvili u diskutuan marrëdhëniet Turqi-Gjeorgji dhe çështjet rajonale.

Presidenti Erdogan falënderoi Kryeministrin gjeorgjian Garibasvili, i cili i shprehu ngushëllimet e tij Turqisë për zjarret në pyje dhe shprehu mbështetjen e tyre në luftimin e zjarrit.

Erdogan deklaroi se partneriteti strategjik Turqi-Gjeorgji është bërë më kuptimplotë në ditë të tilla dhe se ata e shohin Gjeorgjinë si çelësin e bashkëpunimit rajonal.

Duke theksuar se është thelbësore të veprohet së bashku, veçanërisht në drejtim të efikasitetit dhe sigurisë së transportit rajonal dhe linjave të transmetimit të energjisë, Presidenti Erdogan deklaroi se ata gjithashtu duan të ringjallin mekanizmin trepalësh Turqi-Gjeorgji-Azerbajxhan, të cilin ministrat dhe deputetët e kanë ekzekutuar me sukses, në nivelin e drejtuesve.

Presidenti Erdogan zhvilloi gjithashtu një bisedë telefonike me Kryeministrin etiopian Ahmed.

Ata diskutuan marrëdhëniet Turqi-Etiopi dhe çështje rajonale.

Erdogan deklaroi se ata i japin rëndësi të madhe paqes dhe stabilitetit të Etiopisë, ndërsa shtoi se Turqia do të vazhdojë të ofrojë të gjitha llojet e mbështetjes për Etiopinë.

 


Lajme të ngjashme