MIT-i kap terroristin Cimsit Demir, kërkohej nga Interpol-i me buletin të kuq

Cimsit Demir, i njohur me kodin “Piro Karker”, një terrorist i shumëkërkuar i PKK/KCK-së që po përgatitej të arratisej në Evropë, u kap nga Organizata Kombëtare e Inteligjencës (MIT) me një operacion “blic” në veri të Irakut dhe u soll në Turqi.

1682316
MIT-i kap terroristin Cimsit Demir, kërkohej nga Interpol-i me buletin të kuq

Siç bëjnë të ditur burimet e sigurisë, terroristi Cimsit Demir, i cili kërkohej nga Interpol-i me buletin të kuq, i është bashkuar organizatës nga provinca lindore Agri e Turqisë në vitin 2009 dhe më pas ka shkuar në veri të Irakut duke kaluar nëpër fshatrat e malit Tendurek.

Fillimisht, sipas inteligjencës turke, terroristi në fjalë vepronte në emër të organizatës në zonat Hakurk, Gara dhe Kandil në veri të Irakut; në vitin 2014 shkoi në Siri dhe iu bashkua radhëve të PYD/YPG-së për një vit, kurse viteve të fundit ishte pjesë e PKK/KCK-së në Kandil.

Terroristi Demir, i cili kishte vendosur të arratisej nga Iraku për t’i vijuar aktivitet e organizatës në Evropë, u kap me një operacion të rrufeshëm nga MIT-i dhe u soll në Turqi.Lajme të ngjashme