Turqia dënoi deklaratat e BE-së për Marasin

"Deklarata të ngjashme, të cilat injorojnë popullin turk qipriot, janë shkëputur nga faktet dhe pasqyrojnë vetëm pikëpamjet e palës greke", deklaroi zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme, Tanju Bilgiç.

1681337
Turqia dënoi deklaratat e BE-së për Marasin

Turqia deklaroi se dënon deklaratën e Bashkimit Evropian (BE) në lidhje me Marasin e mbyllur.

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme, Ambasadori Tanju Bilgiç iu përgjigj me shkrim një pyetjeje mbi këtë çështje.

Bilgiç theksoi se këto dhe deklarata të ngjashme, të cilat injorojnë popullin turk qipriot, janë shkëputur nga faktet dhe pasqyrojnë vetëm pikëpamjet e palës greke dhe nuk kanë asnjë vlerë ose fuqi juridike për Turqinë.

Duke nënvizuar se ky qëndrim i njëanshëm i BE -së, i cili u paraqit nën pretekstin e solidaritetit të anëtarësimit dhe shqetësimeve të vetos, nuk mund të kontribuojë në zgjidhjen e ndonjë problemi, Bilgiç tha se ata dënuan deklaratën e bërë në emër të BE -së në lidhje me Marasin.

Ai theksoi se Turqia ka mbështetje të plotë për propozimet dhe vendimet e marra nga autoritetet e Republikës Turke të Qipros së Veriut (RTQV) në lidhje me zgjidhjen e çështjes së Qipros dhe hapjen e Marasit.

"Hapja e Marasit është një vendim i marrë nga qeveria e RTQV-së. BE-ja duhet të mbajë premtimet e saj të dhënë popullit turk qipriot pas Planit Anan në vitin 2004 dhe të mësojë të marrë në konsideratë RTQV-në", deklaroi Bilgiç.

 


Lajme të ngjashme