Turqia shprehet e habitur nga deklaratat e Kancelarit austriak Sebastian Kurz

Turqia tha se ishte e habitur nga deklaratat e Kancelarit austriak Sebastian Kurz, i cili tregoi Turqinë si "vendin e duhur" për refugjatët afganë.

1680690
Turqia shprehet e habitur nga deklaratat e Kancelarit austriak Sebastian Kurz

Turqia tha se ishte e habitur nga deklaratat e Kancelarit austriak Sebastian Kurz, i cili tregoi Turqinë si "vendin e duhur" për refugjatët afganë.

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme Tanju Bilgiç u përgjigj me shkrim në pyetjen mbi këtë temë.

"Në vend që të theksojmë përpjekjet e përbashkëta dhe bashkëpunimin për të zgjidhur problemin e migracionit të parregullt, i cili prek të gjithë botën dhe është një çështje e zakonshme për të gjithë, qëndrimi në formën ‘emigrantët të mos vijë këtu, le të shkojnë diku tjetër’ është edhe egoist edhe nuk është i dobishëm për askënd. Turqia nuk do të vuajë pasojat e një krize migrimi masiv në rajon dhe nuk do të marrë përsipër një valë të re të migrimit. Ne ua përcjellim këtë pozicion bashkëbiseduesve tanë në çdo rast dhe në të gjitha nivelet, duke theksuar se Turqia nuk do të jetë roje kufitare ose kamp refugjatësh e Bashkimit Evropian (BE)", bëri të ditur zëdhënësi Bilgiç.

"Ne u habitëm nga deklaratat e Kancelarit austriak Sebastian Kurz në një intervistë për një gazetë, duke treguar Turqinë si ‘vendin më të mirë’ për refugjatët afganë. Para së gjithash, Turqia nuk është vendi fqinjë i Afganistanit, siç deklaroi Kancelari Kurz", përfundoi Bilgiç.Lajme të ngjashme