Turqia dhe Spanja sot diskutojnë marrëdhëniet dypalëshe dhe takimet konsultative të BE-së

Çështjet bilaterale midis Turqisë dhe Spanjës dhe takimet konsultative të Bashkimit Evropian (BE) do të diskutohen sot përmes video konferencës.

1661752
Turqia dhe Spanja sot diskutojnë marrëdhëniet dypalëshe dhe takimet konsultative të BE-së

Çështjet bilaterale midis Turqisë dhe Spanjës dhe takimet konsultative të Bashkimit Evropian (BE) do të diskutohen sot përmes video konferencës.

Konferenca që do të mbahet me metodën e videokonferencës midis Turqisë dhe Spanjës do të bashkëkryesohet nga zëvendësministri dhe përfaqësuesi i përhershëm i Turqisë në BE, ambasadori Faruk Kaymakcı dhe ministri spanjoll i Punëve të Jashtme dhe njëherësh sekretari i Ministrisë së Bashkimit Evropian dhe Bashkëpunimit Juan Gonzalez Barba, njoftoi Ministria e Jashtme në një deklaratë të shkruar.

Në deklaratë theksohet se gjatë konsultimeve, do të përqendrohet në përgatitjet për samitin e 7-të ndërqeveritarë Turqi-Spanjë dhe marrëdhëniet dypalëshe, si dhe do të shkëmbehen mendime brenda fushës së marrëdhënieve Turqi-BE.Lajme të ngjashme