Erdogan dhe Aliyev ndjekin garën me kuaj në Shusha, e çliruar nga pushtimi armen

Presidenti Recep Tayyip Erdogan dhe Presidenti i Azerbajxhanit, Ilham Aliyev ndoqën një garë me kuaj në Shusha.

1658815
Erdogan dhe Aliyev ndjekin garën me kuaj në Shusha, e çliruar nga pushtimi armen
erdogan aliyev at yarisi.jpg
erdogan-aliyev susa.jpg

Presidenti Recep Tayyip Erdogan dhe Presidenti i Azerbajxhanit, Ilham Aliyev ndoqën një garë me kuaj në Shusha.

Pas konferencës për shtyp të mbajtur të martën në oborrin e Prefekturës së Shushas, Erdogan dhe Aliyev vizituan vendet historike dhe kulturore të qytetit.

Pastaj të dy liderët shkuan në Rrafshinën Cidir në jug të Shushas.

Në rrafshnaltën, e cila ka mirëpritur për vite me radhë garat me kuaj të azerbajxhanasve, udhëheqësit ndoqën garat të cila më pas u shoqëruan nga lojëra dhe muzikë lokale. Në eveniment liderët u shoqëruan nga bashkëshortet e tyre.

Në fund të shfaqjeve, Aliyev i dhuroi Presidentit Erdogan një kalë.

 


Lajme të ngjashme