Ministri Varank bën dozën e dytë të vaksinës turke kundër koronavirusit

Ministri i Industrisë dhe Teknologjisë Mustafa Varank doli vullnetar për provat e para njerëzore të kandidatit të vaksinës kundër koronavirusit.

1636388
Ministri Varank bën dozën e dytë të vaksinës turke kundër koronavirusit

Ministri i Industrisë dhe Teknologjisë Mustafa Varank bëri dozën e dytë të kandidatit të vaksinës prodhim turk të bazuar në grimca të ngjashme me virusin (VLP), e cila u zhvillua kundër llojit të ri të koronavirusit (Covid-19) dhe konsiderohet si një nga metodat më inovative të vaksinave.

Së bashku me Prof. dr. Hasan Mandal, president i Këshillit të Kërkimeve Shkencore dhe Teknologjike të Turqisë (TUBITAK) ai e bërë vaksinën në spitalin Onkologjik të Ankarasë.

Ai tha se së bashku me Mandal është ndër 38 vullnetarët për testet e vaksinës dhe bëri të ditur se punimet e Faz-2 do të bëhen tek 360 vullnetarë.Lajme të ngjashme