Ushtria turke pastron veriun e Irakut nga eksplozivët e improvizuar të terroristëve

Ministria e Mbrojtjes Kombëtare (MSB) njoftoi se në operacionet “Kthetra-Vetëtima” dhe “Kthetra-Rrufeja” në veri të Irakut janë asgjësuar strehimet dhe municionet e terroristëve pjesëtarë të organizatës separatiste terroriste PKK.

1633180
Ushtria turke pastron veriun e Irakut nga eksplozivët e improvizuar të terroristëve

Në operacionet “Kthetra-Vetëtima” dhe “Kthetra-Rrufeja” janë Forcat e Armatosura Turke (TSK) kanë filluar në rajonet Metina dhe Avashin-Bashjan vazhdon spastrimi i armëve dhe municionit dhe eksplozivëve të improvizuar e kurthuar të terroristëve pjesëtarë të organizatës separatiste terroriste PKK, sipas deklaratës së lëshuar nga Ministria.

Vendstrehimet dhe municionet e terroristëve që janë përcaktuar në rajon janë asgjësuar nga Ekipet e Përcaktimit dhe Asgjësimit të Eksplozivëve Artizanalë (METI).

 


Lajme të ngjashme