Oktay: Pala grekoqipriote nuk heq dorë nga këmbëngulja për të pamundurën

Oktay bëri një postim në median sociale për bisedimet e Qipros në Gjenevë.

1630937
Oktay: Pala grekoqipriote nuk heq dorë nga këmbëngulja për të pamundurën

Ndihmëspresidenti Fuat Oktay në lidhje me Konferencën jozyrtare për Qipron nën udhëheqjen e Kombeve të Bashkuara (OKB) në Gjenevë në formatin 5+1, ku morën pjesë palët qipriote dhe vendet garantuese në ishull, pra Turqia, Greqia dhe Anglia, tha se pala grekoqipriote nuk heq dorë nga këmbëngulja për një qëndrim ndaj moszgjidhjes dhe të pamundurës.  

Oktay bëri një postim në median sociale për bisedimet e Qipros në Gjenevë.

“Në Gjenevë, pala grekoqipriote nuk hoqi dorë nga këmbëngulja për një qëndrim ndaj moszgjidhjes dhe të pamundurës. Ne do të vazhdojmë të mbrojmë një zgjidhje me dy shtete të bazuar në barazinë sovrane, e cila do të thotë paqe dhe stabilitet për të gjithë rajonin, kundër përpjekjeve të rraskapitura dhe qasjeve të njëanshme (të palës grekoqipriote)", tha Oktay.

Ai tha se Turqia nuk do të tolerojë në pavarësinë dhe barazinë sovrane të Republikës Turke të Qipros së Veriut dhe do të vazhdojë të jetë krah për krah shtetit dhe popullit turk të Qipros në kauzën e tyre të drejtë.

 

 


Lajme të ngjashme