Sulm ndaj varrezave të myslimanëve në Suedi

Në qytetin Malmo të Suedisë, në lagjen Rosengard u sulmua një varrezë që u përket myslimanëve.

1629019
Sulm ndaj varrezave të myslimanëve në Suedi

Në qytetin Malmo të Suedisë, në lagjen Rosengard u sulmua një varrezë që u përket myslimanëve.

Ndërkohë që në sulm u dëmtuan gurët e 10 varreve, policia filloi një hetim në lidhje me ngjarjen.

Mikail Yüksel, kryetar i Partisë Ngjyra të Ndryshme në Suedi, tha se vitet e fundit në Suedi janë rritur ngjarjet e urrejtjes ndaj myslimanëve.

Duke vënë në dukje se sulmi ndaj varrezave myslimane në Malmo është  shqetësues, Yüksel deklaroi se qeveria dhe partitë politike nuk kanë marrë asnjë masë në lidhje me çështjen.  


Fjalët Kyçe: #varrezat myslimane , #Suedi , #Malmo

Lajme të ngjashme