Turqi – Ekipet e Rojës Bregdetare Turke shpëtuan 23 azilkërkues të prapësuar nga Greqia

Njëzet e tre azilkërkues në një gomone të shtyrë në ujërat territoriale turke nga forcat greke pranë brigjeve të Foças së Izmirit u nxorën në breg.

1626595
Turqi – Ekipet e Rojës Bregdetare Turke shpëtuan 23 azilkërkues të prapësuar nga Greqia

Njëzet e tre azilkërkues në një gomone të shtyrë në ujërat territoriale turke nga forcat greke pranë brigjeve të Foças së Izmirit u nxorën në breg.

Anija e Rojës Bregdetare u dërguan për në zonë pas raporteve se azilkërkuesit ndodhen në një gomone.

Njëzet e tre azilkërkues, përfshirë gra dhe fëmijë, u shpëtuan nga anija, e cila u zbulua se ishte shtyrë në ujërat territoriale turke nga forcat greke.

Bëhet e ditur se pas përfundimit të procedurave të nevojshme azilkërkuesit do t'i dorëzohen Drejtorisë së Rrethit për Menaxhimin e Migracionit.

 


Lajme të ngjashme