Akar zhvilloi një bisedë telefonike me Sekretarin amerikan të Mbrojtjes, Lloyd Austin

Ministri i Mbrojtjes Kombëtare, Hulusi Akar zhvilloi një bisedë telefonike me Sekretarin amerikan të Mbrojtjes, Lloyd Austin.

1613268
Akar zhvilloi një bisedë telefonike me Sekretarin amerikan të Mbrojtjes, Lloyd Austin

Ministri i Mbrojtjes Kombëtare, Hulusi Akar zhvilloi një bisedë telefonike me Sekretarin amerikan të Mbrojtjes, Lloyd Austin.

Gjatë bisedës Akar-Austin, u shkëmbyen mendime mbi sigurinë rajonale dhe bashkëpunimin dypalësh të mbrojtjes.

Në deklaratën e nga ana e Ministrisë së Mbrojtjes Kombëtare (MSB) bëhet e ditur se dy ministrat theksuan rëndësinë e marrëdhënieve strategjike dhe se problemet duhet të zgjidhen në bazë të frymës së aleancës dhe partneritetit strategjik.

MSB deklaroi gjithashtu se Akar dhe Austin ripohuan angazhimin e tyre për bashkëpunim dhe koordinim më të ngushtë ndërkohë që ato forcojnë lidhjet ushtarake midis dy vendeve.Lajme të ngjashme