Lufta kundër koronavirusit mund të fitohet vetëm me bashkëpunim rajonal dhe ndërkombëtar

Presidenti Recep Tajip Erdogan deklaroi se lufta kundër fatkeqësisë globale të koronavirusit të llojit të ri (Covid-19) mund të fitohet vetëm me solidaritet të fortë, bashkëpunim rajonal dhe ndërkombëtar.

1595235
Lufta kundër koronavirusit mund të fitohet vetëm me bashkëpunim rajonal dhe ndërkombëtar

Presidenti Recep Tajip Erdogan deklaroi se lufta kundër fatkeqësisë globale të koronavirusit të llojit të ri (Covid-19) mund të fitohet vetëm me solidaritet të fortë, bashkëpunim rajonal dhe ndërkombëtar.

Presidenti Erdogan mbajti një fjalim në Samitin e 14-të të Organizatës së Bashkëpunimit Ekonomik, në të cilin mori pjesë me lidhje të drejtpërdrejtë nga interneti.

“Lufta kundër fatkeqësisë globale të koronavirusit mund ta fitojmë vetëm me solidaritet të fortë, bashkëpunim rajonal dhe ndërkombëtar. masave të detyrueshme kufizuese të marra, cilësia transparente, proporcionale dhe e përkohshme është pa dyshim e saktë në aspektin e tregtisë sonë të përbashkët", tha Erdogan.

Ai nënvizoi gjithashtu se do të ishte e dobishme të hynte në fuqi menjëherë Marrëveshja e Tregtisë e Organizatës së Bashkëpunimit Ekonomik, e cila nuk mund të zbatohet për 17 vjetësh.

"Unë duam të shprehem se ne e shohim të rëndësishme Nismën e Brezit dhe Rrugës së Kinës dhe se ne e mbështesim këtë iniciativë mbi një bazë të parimit "fitim-fitim", tha Erdogan dhe shtoi: "Ne mbështesim krijimin e Fondit të Vizionit, që do të përdoret në financimin e projekteve të largpamëse në “Dokumentin e Vizionit 2025”. Tani e tutje, përparësia jonë është të ndihmojmë vendosjen e sigurisë dhe stabilitetit në Karabakun Malor, për të eliminuar së bashku dëmet e pushtimit (armen) 30-vjeçar. Dhënia fund e sanksioneve të njëanshme të vendosura ndaj Iranit do të kontribuojë në prosperitetin ekonomik dhe stabilitetin e rajonit tonë."

Presidenti Erdogan i ftoi të gjitha vendet anëtarët të zhvillojnë në çdo fushë marrëdhëniet e tyre me Republikën Turke të Qipros së Veriut (RTQV) dhe ta ndihmojë ata të kapërcejë padrejtësitë që i janë bërë.

 

 


Lajme të ngjashme