Bullgaria prapësoi në Turqi dhe keqtrajtoi 17 azilkërkues sirianë

Shtatëmbëdhjetë azilkërkues të kapur në Kirklareli pretenduan se ata u dërguan në Turqi pasi u keqtrajtuan nga trupat kufitare bullgare.

1593569
Bullgaria prapësoi në Turqi dhe keqtrajtoi 17 azilkërkues sirianë

Shtatëmbëdhjetë azilkërkues të kapur në Kirklareli pretenduan se ata u dërguan në Turqi pasi u keqtrajtuan nga trupat kufitare bullgare.

Ekipet e Komandës së Xhandarmërisë Rrethit Kirklareli morën informacione se kishte azilkërkues në fshatrat Malkoçlar dhe Yukarikanara të rrethit Kofçaz, afër kufirit bullgar.

Ekipet që punojnë në këtë zonë kapën 17 azilkërkues të kombësisë siriane.

Shtetasit e huaj, të cilët iu nënshtruan kontrolleve shëndetësore, u dërguan në Komandën e Xhandarmërisë së Rrethit.

Azilkërkuesit dëshmuan se ata u kapën nga policia në Bullgari dhe u lanë në anën turke pasi u keqtrajtuan dhe u morën sendet me vlerë.

Pas procedurave të nevojshme shtetasit e huaj u dërguan në Qendrën e Riatdhesimit në Pehlivankoy.

 


Lajme të ngjashme