Kompania “Baykar” shton në radhët e saj një inxhinier turk nga NASA

Një inxhinier turk i përfshirë në ndërtimin e automjetit të NASA-s që zbarkoi në Mars është bashkuar me kompaninë turke “Baykar”, një kompani që prodhon mjete ajrore pa pilot.

1592844
Kompania “Baykar” shton në radhët e saj një inxhinier turk nga NASA

Një inxhinier turk i përfshirë në ndërtimin e automjetit të Agjencisë Kombëtare të Aeronautikës dhe Hapësirës (NASA)Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) që zbarkoi në Mars është bashkuar me kompaninë turke “Baykar”, një kompani që prodhon mjete ajrore pa pilot.

Haluk Bayraktar, Drejtori i Përgjithshëm i kompanisë “Baykar”, shpjegoi dronin e armatosur “Bayraktar TB2” që është krenaria e Turqisë në qiell.

Bayraktar nënvizoi se sistemet ruse të luftës nuk arritën të ndalojnë dronin “Bayraktar” në luftën Azerbajxhan-Armeni në rajonin e Karabakut Malor.

"Siç e keni parë, ata nuk arritën të ndalojnë ‘Bayraktar TB-2’ as për një orë. Në fitoren e Karabakut falë dronëve të armatosur u shkatërruan më shumë se 50 sisteme të mbrojtjes ajrore, rreth 140 tanke dhe qindra raketahedhës", bëri të ditur Haluk Bayraktar.

Ai gjithashtu tha se Izraeli ndjek nga afër sistemet ajrore turke, ndërsa shpjegoi se kompania që prodhon dronët tip “Heron” u ofroi atyre partnerë në 2004 kur askush nuk dinte për “Baykar”.

Duke iu referuar zhvillimit të vazhdueshëm të mjeteve ajrore pa pilot, Bayraktar tha se një inxhinier turk, i përfshirë në zhvillimin e automjetit të NASA-s që zbarkoi në Mars, gjithashtu u bashkua me ekipet e tij.

Haluk Bayraktar njoftoi se po punojnë mbi një dronë të ri, ndërsa vijoi me këto fjalë: “Në një periudhë prej 1 viti do të jemi në gjendje të projektojmë një dronë të armatosur për anijen sulmuese amfibe ‘TCG Anadolu’ të aftë për ulje dhe ngritje automatike."

 


Lajme të ngjashme