Pakdemirli: Marrëveshja e Tregtisë së Lirë do të përmirësojë marrëdhëniet me BeH

Ministri i Bujqësisë dhe Pylltarisë Bekir Pakdemirli tha se Marrëveshja e Tregtisë së Lirë do të përmirësonte marrëdhëniet midis Turqisë dhe Bosnje-Hercegovinës.

1590857
Pakdemirli: Marrëveshja e Tregtisë së Lirë do të përmirësojë marrëdhëniet me BeH

Ministri i Bujqësisë dhe Pylltarisë Bekir Pakdemirli tha se Marrëveshja e Tregtisë së Lirë do të përmirësonte marrëdhëniet midis Turqisë dhe Bosnje-Hercegovinës.

Si pjesë e kontakteve të tij në Sarajevë kryeqytetin e Bosnjë-Hercegovinës ministri Pakdemirli u takua me ministrin e Tregtisë së Jashtme dhe Marrëdhëniet Ekonomike Stasa Kosarac.

Ministri i Pylltarisë dhe Çështjeve të Bujqësisë së Federatës së Bosnjë-Hercegovinës Semsudin Dediç dhe ministri i Bujqësisë dhe Pylltarisë i Republikës Serbe (RS) Boris Pasaliç gjithashtu morën pjesë në takim.

Pakdemirli tha në një konferencë të përbashkët shtypi me Kosarac se vizita ishte një vizitë paraprake e një vizitës nga anëtarët e Këshillit të Presidencës së BeH në Ankara më 16 mars.

Ai tha se ata sot ndanë një lajm shumë të lumtur nga aspekti i marrëdhënieve midis dy vendeve.

"Ne kemi njoftuar se Marrëveshja e Tregtisë së Lirë ka arritur fazën e Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë. Kjo do të përmirësojë tregtinë dhe marrëdhëniet tona dypalëshe," deklaroi Pakdemirli.

Ministri turk diskutoi gjithashtu lehtësimin e eksportit të produkteve të pulave nga Turqia dhe tregtimin e produkteve të patates dhe qepës në vendet evropiane, nëse është e mundur, përmes Bosnjë-Hercegovinës.

Kosarac tha se ata shpresojnë që Marrëveshja e Tregtisë së Lirë do të kalojë në Parlament deri në 16 Mars, duke shtuar se ata do të vazhdojnë të punojnë për zhvillimin e mëtejshëm të marrëdhënieve dypalëshe.

Ministri Pakdemirli dhe delegacioni i tij u pritën gjithashtu në Sarajevë, nga Milorad Dodik, Presidenti i Këshillit Presidencial të BeH, anëtari boshnjak Sefik Dzaferovic dhe anëtari kroat Zeljko Komsic.

 


Lajme të ngjashme