Çavusoglu: Ne jemi të gatshëm të bëjnë atë që na takon për gazin natyror të Turkmenisë

Ministri i Punëve të Jashtme, Mevlut Çavusoglu tha se janë të gatshëm të bëjnë atë që u takon në mënyrë që gazi natyror i Turkmenisë të vijnë në Turqi dhe nëpërmjet Turqisë të kalojë në Evropë.

1589309
Çavusoglu: Ne jemi të gatshëm të bëjnë atë që na takon për gazin natyror të Turkmenisë

Ministri i Punëve të Jashtme, Mevlut Çavusoglu tha se janë të gatshëm të bëjnë atë që u takon në mënyrë që gazi natyror i Turkmenisë të vijnë në Turqi dhe nëpërmjet Turqisë të kalojë në Evropë.

Çavusoglu dhe ministri i Punëve të Jashtme të Turkmenisë, Rashid Meredov mbajtën një konferencë të përbashkët shtypi në Ministrinë e Punëve të Jashtme pas takimit kokë më kohë dhe midis delegacioneve.

Çavusoglu deklaroi se në takimit kokë më kohë dhe midis delegacioneve diskutuan se cilat hapa dhe në cilat fusha do të ndërmarrin të dy vendet. Në këtë kuadër u rishikua edhe harta rrugore e përgatitur në këtë kornizë.

Duke theksuar se kompanitë turke janë të gatshme të bashkëpunojnë në rajon, Çavusoglu tha: "Ne jemi të gatshëm të bëjnë atë që na takon në mënyrë që gazi natyror i Turkmenisë të vijnë në Turqi dhe nëpërmjet Turqisë të kalojë në Evropë”.

Edhe Meredov duke vërejtur se gjatë takimit u vlerësuan gjithashtu marrëdhëniet dypalëshe tregtare dhe ekonomike, ndër të tjera shtoi: "Ne mund të bëjmë projekte së bashku në fushën e energjisë, transportit, teknologjisë së lartë dhe çështje të tjera. Ne nga ana jonë do të organizojmë plane, programe dhe do t'ua ofrojmë ato miqve tanë Turq."Lajme të ngjashme