Turqia ndihmon Gjeorgjinë me pajisje të ndryshme ushtarake

Ministria e Mbrojtjes Kombëtare ka ndihmuar Ministrinë gjeorgjiane të Mbrojtjes telemetra me laser dhe një sërë pajisjesh inxhinierie.

1569860
Turqia ndihmon Gjeorgjinë me pajisje të ndryshme ushtarake

Ministria e Mbrojtjes Kombëtare ka ndihmuar Ministrinë gjeorgjiane të Mbrojtjes telemetra me laser dhe një sërë pajisjesh inxhinierie.

Ministria e Mbrojtjes e Gjeorgjisë tha në një deklaratë me shkrim se në ceremoninë e dorëzimit të mbajtur në Ministrinë e Mbrojtjes në kryeqytetin Tbilis morën pjesë koloneli Ioseb Nikoleishvili, shef i Departamentit të Planifikimit Strategjik të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Mbrojtjes Gjeorgjiane dhe kolonel Burak Altiner, atashe ushtarak i Ambasadës Turke në Tbilis.

Në deklaratë thuhet se Nikoleishvili dhe Altiner nënshkruan raportin e dorëzimit të telemetrave me laser dhe pajisjeve të tjera të inxhinierisë të dorëzuara në anën gjeorgjiane brenda kornizës së Marrëveshjeve të Bashkëpunimit Ushtarak-Financiar të nënshkruara më parë midis qeverive të Turqisë dhe Gjeorgjisë.

“Gjeorgjia dhe Turqia kanë punuar ngushtë dhe me sukses për shumë vite në fusha të ndryshme të çështjeve të mbrojtjes”, thuhet në deklaratë, ndërsa theksohet se pajisjet teknike do të shpërndahen në departamentet luftarake dhe inxhinierisë të Forcave të Mbrojtjes Gjeorgjiane, duke e bërë më të lehtë kryerjen e detyrave të tyre sa më mirë që të jetë e mundur.

Ministria e Mbrojtjes Kombëtare më 27 nëntor 2020 gjithashtu i dha Ministrisë së Mbrojtjes së Gjeorgjisë 35 autobusë me naftë të gjatë 8,5 metra tip “BMC Neocity”, 12 makina të blinduara të punës dhe pajisje të ndryshme.

 


Lajme të ngjashme