Turqi – Deri më tani janë vaksinuar mbi 1 milion e 200 mijë njerëz me vaksinën CoronaVac

Doza e parë e vaksinës CoronaVac, e cila u shpërnda me 81 rajone të Turqisë si pjesë e luftës kundër epidemisë së llojit të ri të koronavirusit (COVID-19) dhe që filloi më 14 janar, u aplikua për më shumë se 1 milion e 200 mijë njerëz në gjithë vendin.

1569787
Turqi – Deri më tani janë vaksinuar mbi 1 milion e 200 mijë njerëz me vaksinën CoronaVac

Doza e parë e vaksinës CoronaVac, e cila u shpërnda me 81 rajone të Turqisë si pjesë e luftës kundër epidemisë së llojit të ri të koronavirusit (COVID-19) dhe që filloi më 14 janar, u aplikua për më shumë se 1 milion e 200 mijë njerëz në gjithë vendin.

Vaksina e parë CoronaVac iu dha ministrit të Shëndetësisë Fahrettin Koca në Spitalin e Qytetit të Ankarasë më 13 janar pasi Autoriteti Turk i Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore dha miratimin për përdorim emergjent. Pas ministrit Koca, anëtarët e Bordit të Shkencave Sociale dhe Koronavirusit gjithashtu u vaksinuan.

Vaksinimi në të gjithë vendin filloi me punonjës shëndetësorë në 14 janar si pjesë e "Strategjisë Kombëtare të Zbatimit të Vaksinave COVID-19" dhe Presidenti Recep Tayyip Erdogan u vaksinua në të njëjtën ditë.

Në ditën e parë të zbatimit, 285 mijë punonjës shëndetësorë u vaksinuan, ndërsa në ditën e dytë ky numër arriti mbi 500 mijë.

Në ditën e 7-të të vaksinimit në të gjithë vendin më 20 janar, numri i njerëzve që morën dozën e parë tejkaloi 1 milion.

Si pjesë e strategjisë kombëtare të zbatimit të vaksinave anitCOVID, këto vaksina u dërguan edhe në cepin më të largët të 81 provincave në mënyrë që të vaksinohen shpejt të gjithë ata që bëjnë pjesë në grupin me përparësi.

Në këtë kontekst, më shumë se 1.200.000 njerëzve në të gjithë vendin u është dhënë doza e parë e vaksinës deri më tani.

 


Lajme të ngjashme