Përcillen me lutje nga Diyarbakir 258 ushtarë turq në Rasulayn të Sirisë

258 ushtarë nga Diyarbakir u dërguan në rajonin Rasulayn të Sirisë, i cili u pastrua nga terrorizmi me Operacionin Burimi i Paqes, për të marrë pjesë në operacionet ndërkufitare të Forcave të Armatosura Turke.

1558427
Përcillen me lutje nga Diyarbakir 258 ushtarë turq në Rasulayn të Sirisë

258 ushtarë nga Diyarbakir u dërguan në rajonin Rasulayn të Sirisë, i cili u pastrua nga terrorizmi me Operacionin Burimi i Paqes, për të marrë pjesë në operacionet ndërkufitare të Forcave të Armatosura Turke.

Koloneli Fatih Yilmaz, komandanti i Batalonit Komando të Xhandarmërisë në Rrethin Silvan, tha në ceremoninë e dërgimit se ata tani do të kryejnë misionin e tyre për të garantuar paqen dhe sigurinë në atdhe në rrethin Rasulayn, që synon eliminimin e kërcënimit terrorist ndaj ekzistencës së vendit.

Pas ceremonisë, ku u lexua Kurani, 258 pjesëtarë të Batalionit të 2-të Komando u përshëndetën me familjet e tyre, ndërsa u nisëm me lutje për të marrë misionin nga Batalioni i 1-rë Komando i Xhandarmërisë.

 


Lajme të ngjashme