Kujtimi i dëshmorëve në Sarikamis mbahet gjallë edhe pas 106 vitesh

Çdo vit Ministria e Rinisë dhe Sportit organizon programe për të evokuar dëshmorët e rënë në Sarikamis gjatë Luftës I Botërore.

1550058
Kujtimi i dëshmorëve në Sarikamis mbahet gjallë edhe pas 106 vitesh

Edhe pse kanë kaluar 106 vite, mbahet i gjallë kujtimi i dëshmorëve të shenjtë.  

Çdo vit Ministria e Rinisë dhe Sportit organizon programe për të evokuar dëshmorët e rënë në Sarikamis gjatë Luftës I Botërore.

Ngjarjet e këtij viti do të mbahen midis datave 8 dhe 10 janar 2021, me shumë pak pjesëmarrje, duke marrë parasysh masat kundër koronavirusit.

Me marshimin “Turqia marshon me dëshmorët”, i gjatë 4,5 km që bëhet  çdo përvjetorin rikujtohet operacioni ku rreth 90.000 ushtarë turq u martirizuan duke ngrirë nga i ftohti i skajshëm.Lajme të ngjashme