Akar: Turqia është pranë Ukrainës, një mik dhe partner strategjik

Ministri i Mbrojtjes Kombëtare, Hulusi Akar tha se stabiliteti i detit të Zi është i rëndësishëm dhe se ata kanë marrë të gjitha masat paraprake për të parandaluar çdo provokim dhe tension.

1548210
Akar: Turqia është pranë Ukrainës, një mik dhe partner strategjik

Ministri i Mbrojtjes Kombëtare, Hulusi Akar tha se stabiliteti i detit të Zi është i rëndësishëm dhe se ata kanë marrë të gjitha masat paraprake për të parandaluar çdo provokim dhe tension.

Ministri i Mbrojtjes Kombëtare, Hulusi Akar dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Mevlut Çavusoglu u takuan me homologët ukrainas në kryeqytetin e Ukrainës, Kiev në takimin në formatin "2+2".

Duke folur në një konferencë të përbashkët shtypi të mbajtur nga katër ministrat pas takimit në fjalë, Ministri Akar deklaroi se ata shkëmbyen mendime në fushat e mbrojtjes dhe sigurisë dypalëshe dhe rajonale në takimet e tyre në Kiev.

Duke deklaruar se ata mbështesin përpjekjet e Ukrainës për integrim në institucionet Euro-Atlantike në çdo mjedis, Akar tha: "Në këtë kontekst, ne po fillojmë të shohim rezultatet e kësaj, pasi mbështesim plotësisht reformat edhe proceset e integrimit në institucione të tilla si Bashkimi Evropian (BE) dhe NATO, edhe përmirësimet që do të bëhen në forcat e armatosura në Ukrainë".

Duke shprehur kënaqësinë e tij për njohjen e Ukrainës, të cilin ai e përshkruan si "partner strategjik" dhe "mik", si Mundësisë për Partner i NATO-s, Akar tha: "Ky ishte një hap me të vërtetë i rëndësishëm. Unë i përgëzoj miqtë tanë për këtë".

“Trajnimet dhe stërvitjet midis dy vendeve janë planifikuar dhe zbatuar, tha Akar dhe shtoi: "Ne jemi të vetëdijshëm për situatën aktuale në rajonin e detit të Zi, paqja dhe stabiliteti janë shumë të rëndësishme. Ne duam që të gjithë të dinë se ne veprojmë me shumë kujdes dhe ndjeshmëri për këtë çështje. Ne gjithashtu marrim të gjitha llojet e masave paraprake për të shmangur çdo provokim dhe tension."

 


Lajme të ngjashme